Άρθρα

TO LIFE ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΡΚΙΝΕΖΙ ΣΤΟ 8o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ

Το πρόγραμμα LIFE για το Κιρκινέζι συμμετείχε στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας (HELECOS-8) που διεξήχθη από τις 20 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου 2016 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Το συνέδριο διοργανώθηκε από την Ελληνική Οικολογική Εταιρεία και έλαβε τον τίτλο «150+ χρόνια Οικολογίας: δομές, δεσμοί, δυναμικές και στρατηγικές επιβίωσης» για τον εορτασμό των 150 χρόνων Οικολογίας.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον ερευνητή του προγράμματος κ. Κ. Βλαχόπουλο αναφορικά με τη χρήση κρυπτο-μακροβιανών μοντέλων (Hidden Markov Models) που εφαρμόστηκαν για την ανάλυση των μετακινήσεων μικρής και μεγάλης κλίμακας του Κιρκινεζιού.

Παράλληλα, παρουσιάστηκαν δύο πόστερ με τα αποτελέσματα των δράσεων του προγράμματος. Το πρώτο αφορούσε στη μελέτη των τροφικών συνηθειών του Κιρκινεζιού κατά την αναπαραγωγική περίοδο στον θεσσαλικό κάμπο και το δεύτερο στις δράσεις τοποθέτησης τεχνητών φωλιών για το είδος στον θεσσαλικό κάμπο.

 

Στο συνέδριο παραβρίσκονταν μέλη της ελληνικής επιστημονικής ταυτότητας, παρουσιάζοντας τις τελευταίες ερευνητικές προσπάθειες στο πεδίο της οικολογίας, καθώς και ξένοι επιστήμονες που μετέφεραν τη διεθνή εμπειρία και γνώση τους.

 

Share this post
FaceBook  Twitter